De Eeuwigheid-stenen in Avengers

Ze spelen een belangrijke rol in de Marvel-stripboeken en films. De infiniti-stones ook wel Eeuwigheid-stenen genoemd. Volgens kenners zal de volgende Avengers film draaien om deze magische stenen.

Thanos (afgeleid van Thanatos, de personificatie van de dood in de Griekse mythologie) verzamelt voor het eerst de zes Eeuwigheid-stenen. Nog onbewust van de ware kracht van de stenen, wil hij deze gebruiken als energiebron voor een wapen dat sterren kan vernietigen. Thanos gaat dood, komt weer tot leven en door te staren in de Eeuwigheidsbron leert hij het ware geheim van de eeuwigheid-stenen. De zes stenen geven controle over de ziel, geest, tijd, ruimte, realiteit en kracht en bezorgen bij rechtstreeks gebruik de eigenaar absolute almacht.

Door middel van list en tactiek lukt het Thanos om de inmiddels verdwenen stenen opnieuw te verzamelen en zo het machtigste wezen van het universum te worden. Voor zolang als het duurt. De stenen komen weer in handen van andere mythische figuren en goede en kwade (half)goden, superhelden en schurken.

Vragen om met jongeren te bespreken:

  • Welke Marvel superhelden ken jij?
  • Wat is het grote achterliggende verhaal in de films? 
  • Waar kende jij de Eeuwigheid-stenen van?

Share

Geef een reactie