Kids-editie Koran

Binnenkort is verkrijgbaar: ‘De Koran, uitleg voor kinderen’. Het geïllustreerde boek (tot stand gekomen met een crowdfundingscactie) laat kinderen van 8-12 jaar speels en creatief kennismaken met de verhalen over de grote profeten en de betekenis van korte soera’s. De Koran, uitleg voor kinderen is bestemd voor thuis, voor gebruik in de moskee en voor kinderen in groep 5 tot 8 van de basisschool. Het verschijnt als eerste deel in een serie van vier delen. Bekijk en lees hier een pagina uit het boek.

Moslimkinderen groeien op in een voor de islam en moslims zeer kritisch klimaat. Mocht deze Koranuitleg in hun leven een plek krijgen dan leren ze zelfstandig denken over goed en kwaad. De islam stelt hen in staat een goed mens te worden. Dat concept hebben jodendom, christendom, humanisme en islam gemeenschappelijk. Ook dat hoop ik duidelijk te maken.‘ (auteur: Abdel Wahid van Bommel)

Het boek is niet alleen cognitief ingesteld, maar het wil de kinderen uitdagen om vragen te stellen aan de Koran. De auteur stelt:

‘Als kind vragen stellen aan de Koran is spannend en leuk!  Voor ouders schept het een band met het kind om samen de Koran te ontdekken. Het kind kan zelf vragen stellen, en krijgt ook vragen terug:

•  Wie of wat is Allah? Waarom hebben we een Koran gekregen?
•  Wat heb jij over jezelf ontdekt?
Koran_cover_5grijzerand-more-contrast_upload3•  Wat is een goed mens? Zo iemand als jij?

Abdel Wahid stelt: ‘Ook voor kinderen in het niet-islamitisch onderwijs én hun ouders is deze kennismaking met de Koran een uniek en verrassend leesavontuur, vergelijkbaar met de klassieke kinderbijbel.’ 

Vragen voor opvoeders:

  • Welke kansen biedt dit boek voor jouw klas, gezin of kinderclub?
  • Vind je het vergelijkbaar met de klassieke kinderbijbel?
  • Wat vind je van de uitspraak van de auteur over de overeenkomst van jodendom, christendom, humanisme en islam?
Bron: NieuwWij
Share

Geef een reactie