Ik stop met ….

De-veertig-dagen-tijd lijkt een come-back te maken en vasten is een trend. Twee dagen geleden ging de veertig dagen periode van start met ‘Aswoensdag’. Veertig dagen tot aan Pasen nemen mensen in deze periode de tijd voor bezinning, inkeer en vasten. De laatste jaren wordt er steeds meer aangeboden om (jonge) mensen te helpen in deze reis.

Tear heeft de tienerserie tienerserie ‘Opstaan‘.  Er zijn jongeren die hun mobiel aan de kant zetten.
En 40 dagen zonder vlees (DZV) is ook een uitdaging. De opzet is simpel: 40 dagen minder vlees en vis eten. En dat met zo veel mogelijk mensen. Samen zo veel mogelijk besparen op de ecologische voetafdruk.
En 40 dagen zonder alcohol? IkPas is dè beweging in Nederland voor tijdelijk geen alcohol drinken. Bijna elk land heeft wel een soortgelijke actie: denk aan Dry January in Engeland en OcSober in Australie. Inmiddels hebben ruim 20.000 mensen zich aangemeld voor de ‘challenge’.
Young & Holy heeft de 3e editie van 40x-Heilige-Herrie.

ik pas water

Vragen om met jongeren te bespreken:

  • Daag jongeren uit om in deze periode de tijd te nemen om iets bijzonders te doen of te laten waardoor zij zich kunnen richten op essentiële zaken zoals het geloof, je levensvisie, familie of andere dingen waar je eens tijd voor zou moeten nemen.
  • Maak met elkaar een actieplan om de ’40-dagen-challenge’ aan te gaan?
  • Waar wil je doen of juist laten?
  • Laat ze vooraf noteren wat ze denken dat het brengt. Vraag jongeren regelmatig naar de impact.
Share

Geef een reactie