Daybreakers zeggen JA! tegen de dag

Om half zes wakker worden op een yogamatje, om half zeven de dansvloer op en twee uur later, hup, naar kantoor. Dat is het idee van Daybreaker. Het concept komt uit New York, waar het vrij gebruikelijk is om in de ochtend allerlei activiteiten te ondernemen. Er zijn al meer dan 20 steden waar Daybreaker het ochtendgloren heeft gezien. In Amsterdam blijken ook genoeg gegadigden voor een ochtendfeestje: deze eerste editie van afgelopen woensdag was meteen uitverkocht. Ook de entree is bijzonder: Als je op een van deze feestjes binnenkomt, staat er geen chagrijnige uitsmijter naar je identiteitskaart te kijken, maar loop je door een haag van mensen die je knuffelen.

Geen alcohol, geen drugs, maar veel beweging en vitaminen. ‘Het is een fantastisch feestje”, zegt 3FM-dj Frank van der Lende. Hij heeft een spinazie-smoothie in zijn hand. Ik had niet kunnen dromen dat tussen half 7 en half 9 in de ochtend mensen zoveel energie en zoveel glimlachen tevoorschijn kunnen toveren.’

Begin je niet uitgeput aan je dag op deze manier? Volgens organisator Jochem van Hessen valt dat wel mee: ‘Ze lopen de hele dag te stralen. Dat is ook niet zo gek als je bedenkt dat we tijdens zo’n ochtend gelukshormonen vrij laten komen: dopamine, oxytocine, serotonine en endorfine. 
Het tweede evenement staat op 20 september gepland. Ook tijdens Amsterdam Dance Event, op 18 oktober, kan er bij het krieken van de dag al gedanst worden.
Vragen om met jongeren te bespreken:
  • Bekijk hier het NOS verslag van Daybreaker of check de algemene video op Vimeo.
  • Wakker worden met yoga en een DJ, lijkt het jou wat?
  • Daybreakers kiezen voor het geluk en zeggen JA! tegen een nieuwe dag. Hoeveel zin heb jij om uit je bed te komen op een schaal van 1-10? Probeer de uitkomst eens te verklaren.
 Bron: NOS.nl
Share

Geef een reactie