Harry Potter effecten

Fans kennen vaak enkele spreuken, maar een jongen uit Engeland kent echt alle spreuken van Harry Potter. Hij schreef een rap met alle spreuken en plaatste die op YouTube. De Harry Potter-rap gaat nu de hele wereld over.

Er is meer Harry Potter nieuws. Vanaf 11 februari 2017 wordt de CineMec in Utrecht omgetoverd tot een Harry Potter tentoonstelling van 1400 vierkante meter. Een bezoek aan de tentoonstelling betekent een kijk nemen in het leven van Harry Potter. Ze stappen in de wereld van Hekserij en Hocus Pocus met authentieke decors, rekwisieten, kostuums en magische wezens.

Een bezoek aan de tentoonstelling betekent een kijk nemen in het leven van Harry Potter. Je ontdekt de afdelingen: Griffioendor, Ravenklauw, Zwadderich of Huffelpuf. Je wandelt langs de leerlingenkamer, de slaapzaal van de  Griffoendor-toren, het Verboden Bos, Hagrids Hut en de klaslokalen waar je Toverdranken en Kruidenkunde kunt doceren. De tentoonstelling heeft sinds de wereldpremière in 2009 in Chicago al wereldwijd meer dan vier miljoen bezoekers getrokken.

Vragen voor kinderen, tieners:

  • Wat is een spreuk?
  • Geloof jij in de kracht van spreuken? Leg uit.
  • Vraag aan je leerkracht eens of hij/zij een lijfspreuk heeft? Welke? 
  • Wat is het verschil tussen een lijfspreuk en de spreuken van Harry Potter?
Foto: NOS
Share

Geef een reactie