Brothers: al spelend op zoek naar de Tree of Life

Brothers is een videogame waarin twee broers op zoek gaan naar het ‘levende water’ van de Tree of Life. Ze hebben het water nodig om het leven van hun ernstig zieke vader te kunnen redden. Hun moeder is al enige tijd geleden op tragische wijze verdronken. De jongens starten met de moed der wanhoop de reddingsoperatie voor hun alleen overgebleven vader.

Gamer: ‘De twist van Brothers: A Tale of Two Sons zit hem in het feit dat je beide broers tegelijk bestuurt. Met de linker analoge stick bestuur je de oudste broer, terwijl de rechter het jongere broertje voor zijn rekening neemt. Met de respectievelijk linker en rechter triggers kun je beide broers bovendien tot actie aanzetten, zoals het beklimmen van stenen of het afleiden van een hond. Het levert een innovatieve besturing op, waarbij je als speler niet alleen puzzels op moet lossen met de twee broers, maar ook de controle moet zien te houden over beide personages.

Vragen om met jongeren te bespreken:

  • Wat is de Tree of Life volgens jou eigenlijk, waarom zou er genezing te vinden zijn?
  • In de game zijn de twee broers qua besturing onlosmakelijk met elkaar verbonden. Op welke manier voel jij je verbonden met je familie? Is er een hechte band of maak je meer deel uit van een los zand gezin?
  • Zou in geval van nood (zoals bij de twee broers uit de game) jullie band sterker kunnen worden? Leg uit.
  • Welke eigenschappen van je broer(s), zus(sen), vader of moeder waardeer jij?

 

Share

Geef een reactie