Bordspel Descent Journey in the Dark

Bordspellen zijn populair. ‘Descent: Journeys in the Dark’ is een magisch-avonturen bordspel dat zich in een kerker afspeelt. Spelers bevinden zich in de wereld van Runebound waar ze beginnen aan een avontuur in een oud ondergronds labyrint: ‘The Dark’. Als speler vecht je tegen de mystieke Overlords (opperheren) en groei je in kracht naar mate je dieper in de kerker komt. Tijdens het afdalen kom je demonen en monsters tegen die je moet verslaan en schatten wachten om te worden ontdekt. Het spel kent een tweede editie en diverse uitbreidingen. De uitbreiding ‘Mists of Bilehall’ scoort hoog in de bordspellen-hitlijsten.

layout-descent2eThys (21):  Descent: Journeys in the Dark is naar mijn mening een van de betere spellen in het genre ‘dungeon crawler’. Het is echt tof om als Overlord mijn medespelers dwars te zitten of om zelf als held de queeste te vervullen. 

spel-descent-mists-of-bilehall-webEen ‘dungeon crawl’ spel is een scenariospel in de stijl van een Role Playing Game waarbij een held in een soort Labyrinth (dungeon) doorkruist en in gevecht gaat met monsters tijdens zijn zoektocht naar waardevolle geheimen of schatten.

Vragen om met jongeren te bespreken:

  • Wat maakt een bordspel anders als een game?
  • Welk bordspel speel jij graag?
  • Wie zijn de Overlords in het spel?
  • Wie zou jij het liefste spelen in dit spel, de good-guy of de bad-guy? Waarom?
Share

Geef een reactie