De Babybijbel

In de Babybijbel staan verhalen voor de baby. De verhalen worden zo verteld dat ook het kindje ze kan ervaren. ‘Samen voel je de zon op je wangen, hobbel je mee met Abraham op de kameel en maak je muziek voor de Heer.’ Zo komen de verhalen uit de Bijbel tot leven in woorden en beelden die passen bij baby’s. Bij elk verhaal staat een kinderliedje op een bekende melodie om te zingen.

Auteur Corien Oranje: ‘Er zijn zo veel prentenboeken voor baby’s van een paar maanden en je begint als ouders al heel vroeg aan Nijntje. Bidden en zingen doe je ook vrijwel meteen, maar met Bijbellezen wachten ouders meestal. Dat hoeft helemaal niet.’

 
In de babybijbel zijn de teksten sterk op de zintuigen gericht. Er staan zeven verhalen in de babybijbel. Corien Oranje: „Ik heb er veel meer geschreven. Maar sommige verhalen zijn te heftig voor baby’s. Denk bijvoorbeeld aan Mozes in het biezen mandje. Waar is mama nou? Dat wordt te eng voor een klein kind. Net als de opstanding, met een huilende Maria. Waarom huilt Maria zo? Het Nederlands Bijbelgenootschap las mee en zei: „Dat moet je niet doen in zo’n Bijbel.”

Uiteindelijk kozen de makers voor verhalen over de schepping, de roeping van Abraham, de geboorte van Jezus, Jezus Die de kinderen zegent, de Goede Herder, Jezus stilt de storm en voor het hoofdstuk ”Maak muziek voor de Heer”.

Voorlezen is van groot belang voor baby’s en kleine kinderen. De Babybijbel helpt je om al in het eerste jaar de meest waardevolle verhalen uit de Bijbel met je kindje te kunnen lezen. De zwart-wit-illustraties zijn speciaal gemaakt voor jonge baby’s, omdat ze deze al goed kunnen onderscheiden. Ook je oudere kindje zal in de Babybijbel veel kunnen ontdekken.

Vragen voor opvoeders:

  • Vanaf welke leeftijd begin je als ouder met het voorlezen van een boek? En met zingen?
  • Welke verhalen uit de Bijbel, Koran of andere religieuze boeken kies je?
Bron: RD.nl
Share

Geef een reactie