Avatar 2,3,4 en 5 in aantocht?

Fans van over de hele wereld kijken er al naar uit. Het vervolg op Avatar, de sciencefictionfilm uit 2009. De film is volgens velen een mijlpaal in de filmgeschiedenis. Fanatiekelingen maken momenteel hun eigen trailers. Ze dromen  hoe de vervolgfilms van Avatar eruit gaan zien. Wishfull thinking? Nee, volgens filmmaker James Camerons komen er zelfs meerdere films en verhalen bij.

Filmmaker James Camerons: ‘2018 gaan we niet redden. We hebben geen harde releasedatum aangekondigd. Mensen moeten begrijpen dat dit een samenkomst van releases wordt. We maken niet Avatar 2. Nee, we maken Avatar 2, 3, 4 en 5. Het is dus een epische onderneming.’

Voor wie een opfriscursus Avatar kan gebruiken:

  • Filmmaker Cameron kwam in 2009 met de film over ex-marinier Jake Sully die in een rolstoel zit. Ondanks zijn handicap wordt hij gerekruteerd voor het Avatarproject omdat hij hetzelfde DNA heeft als zijn tweelingbroer die jarenlang voor deze operatie werd opgeleid, maar voortijdig kwam te overlijden.
  • Een avatar is een wezen van vlees en bloed dat aangestuurd kan worden via de hersenen van slechts één specifiek persoon. Avatars hebben de uiterlijke en fysieke kenmerken van de inwoners van de planeet Pandora: de Na’vi.
  • Op deze voor de mens giftige planeet ligt een enorme hoeveelheid unobtainium, een mineraal dat in het jaar 2154 extreem waardevol is en de mens koste wat kost wil bemachtigen om de energiecrisis op aarde te kunnen oplossen.
  • Sully moet met zijn avatar, die kan overleven in de atmosfeer van de planeet, zien te infiltreren bij het Na’vivolk om zo het mineraal, buit te kunnen maken.

Vragen om met jongeren te bespreken:

  • Heeft Avatar de potentie om een epos als Star Wars, Narnia, Lord of the Rings of Harry Potter te worden?
  • Bekijk de door een fan gemaakte trailer. Wat is een groot kernthema in Avatar?
  • Welke vraag vind je herkenbaar?
Share

Geef een reactie