Alice keert terug in Wonderland

Vanaf 26 mei draait de film in de Nederlandse bioscoop. Alice Through the Looking Glass is  is gebaseerd op de boeken Alice’s Adventures in Wonderland en Through the Looking-Glass van de schrijver Lewis Carroll. De film is het vervolg op de film Alice in Wonderland uit 2010.

Alice Kingleigh die drie jaar werkzaam was op zee voor haar vader, komt bij haar terugkeer naar Londen in aanraking met een magische spiegel die haar weer mee neemt het fantasierijke Wonderland. Ze ontmoet opnieuw Mad Hatter in een nog zorgelijke toestand. Mad wordt achtervolgt door een geheimzinnig gebeurtenis uit het verleden. Om haar vriend te kunnen helpen gaat ze een tijdreis maken, zodat ze het verleden kan veranderen. Alice keert zich hiervoor tot ‘Tijd’, een bizarre mix van mens en kloktandwieltjes, en gaat ondanks waarschuwingen op een waanzinnige tijdreis.

Vragen om met tieners te bespreken:

  • In deze film is ‘Tijd’ een persoon. Is de tijd jouw vriend of vijand? Hoe kijk jij eigenlijk aan tegen de tijd? Heb jij vaak tijd tekort, of probeer je de tijd te doden?
  • Als je terug in de tijd zou kunnen reizen, waar zou je dan naar toe willen gaan?
  • Zijn er dingen uit het verleden die je anders zou willen doen?
  • Is dat wat voorbij is nooit meer terug te draaien? Licht toe.
Share

Geef een reactie