Ali B huilt alleen met jou

Deze week kwam de single van Ali B en Diggy Dex uit: ‘Ik huil alleen bij jou.’ De track is opgedragen aan de vader van Ali, die in heel korte tijd overleden is aan longkanker. Ali B vertelde in de ochtendshow van Giel Beelen openhartig over de laatste vier dagen die hij met zijn vader heeft meegemaakt. Het waren emotionele geladen dagen waarin er naast alle verdriet ook ruimte kwam voor vergeving en toenadering.

Vragen om met jongeren te bespreken:

  • Luister naar het gesprek tussen Ali B, Diggy Dex en Giel Beelen en luister de song op de 3FM site.
  • Ali B heeft in vier dagen een heel bijzondere tijd met zijn vader gehad. De afstand tussen Ali B en zijn vader veranderde in deze intense dagen. Diggy Dex vertelt dat er maar een paar mensen heel dicht bij hem staan.
  • Schrijf je naam in het midden van een vel papier. Schrijf om jouw naam de namen van mensen die belangrijk voor je zijn. Hoe dichter de naam bij jouw naam staat, hoe belangrijker hij/zij voor je is.
  • Zijn de mensen die dicht bij jouw naam staan ook degenen waar je veel mee deelt?
  • Ze zeggen wel eens je hebt doe-vrienden (bijvoorbeeld daar ga je mee sporten), help-vrienden (mensen die er bijvoorbeeld op een praktische manier voor je zijn), deelvrienden (degenen waarmee je deelt wat in je leeft en waar je mee zit). Het betekent overigens ook dat een vriend een doe, help en deelvriend kan zijn. Herken  jij dat als je kijkt naar het vel papier?
  • Waar zou je God zetten op het vel papier?

 

Bron: 3FM/ Foto Jacob Graafsma
Share

Geef een reactie