ABC van het geloof

Om jongeren en opvoeders te helpen, heeft het Landelijk Contact Jeugdwerk (LCJ) het ABC van het geloof geïntroduceerd. Op deze website worden kernwoorden van het christelijk geloof in begrijpelijke taal uitgelegd voor kerkelijke kinderen of jongeren.

De makers zijn enthousiast: ‘Op ABCvanhetgeloof.nl zijn diverse kernwoorden van het christelijk geloof en het gereformeerd belijden uitgewerkt. Denk bijvoorbeeld aan woorden als ‘verzoening’, ‘hel’, ‘hemel’ en ‘Gods naam’. Door aansprekende video’s, heldere teksten en kijk- en luistertips komt de inhoud van deze woorden heel dichtbij. We hopen dat je hierdoor ook de praktische betekenis van het christelijk geloof voor je eigen leven gaat zien!’

Test samen met tieners of jongeren of de site werkt:

  • Schrijf als opvoeder of leerkracht zoveel mogelijk moeilijke christelijke termen op verschillende kaartjes zoals ‘verzoening’, ‘wedergeboorte’, ‘bekering’, ‘hemel’, ‘gezalfde’, ‘rechtvaardiging’, ‘oordeel’, enz.
  • Geef alle tieners een kaartje en laat ze op de achterkant noteren wat zij denken dat dit betekent in ‘gewone taal’.
  • Zoek op de site op of wat jullie denken enigszins overeenkomt met wat de site als uitleg noemt.
  • Waarom denk je dat er überhaupt moeilijke woorden worden gebruikt in het christelijke geloof? Wat is jullie advies aan de gelovigen?
Bron: ABC van het geloof.
Share

Geef een reactie