A Monster calls

De film heeft al een nominatie voor een Oscar op zak en schijnt visueel een bijzonder spektakel te zijn. Vanaf 2 februari kunnen we in de bioscoop het verhaal volgen van de 12-jarige Connor, die probeert om te gaan met zijn zieke moeder en moet zien te dealen met de pesterijen van zijn klasgenoten. Conner vlucht als reactie op alle gebeurtenissen weg, maar wordt verrast door iets wat tot leven komt.

‘Omdat zijn moeder ernstig ziek is moet hij bij zijn kille oma wonen. Op school wordt hij gepest en zijn vader woont duizenden kilometers bij hem vandaan. Onverwacht roept Conor de meest onwaarschijnlijke bondgenoot op: een kolossaal monster dat hem ’s nachts bezoekt om verhalen te vertellen. Onder de wilde begeleiding van het monster begint Conor aan een reis langs moed, hoop en waarheid om zijn ultieme nachtmerrie onder ogen te komen en de realiteit te accepteren.’ (Pathé)

Het monster, een grote boom vertelt Connor verschillende levenslessen die de jongen helpen om de pijn, angst en boosheid een plekje te geven in zijn woelige bestaan en de eerste stappen te zetten op weg naar de volwassenheid.

Vragen om met tieners en jongeren te bespreken:

  • Wat zou jij om je heen bestempelen als levend? Geef een toelichting.
  • Bestaan er levende voorwerpen? Wat?
  • Stel dat er een voorwerp in jouw omgeving tot leven komt. Welk voorwerp zou ‘levend’ ontzettend spannend zijn? Leg uit.

 

 

Share

Geef een reactie