Reps for Jesus

Jeugdwerkspecialist Jan Verduijn (Youth for Christ) kwam een paar jongens met de ‘Reps for Jesus’ T-shirts tegen in de sportschool. Bij het zien van de shirts kreeg ik een flasback naar de ‘Jesus is my homeboy‘ kleding van aantal jaren terug en dus ging ik nieuwsgierig op onderzoek naar de wereld van de BroScience. Wie heeft de Reps for Jesus fashion bedacht? Ik kom uit bij Dom Mazzetti, de ‘Muscle God’ die in november 2016 met een heuse ‘Swoly Bible’ op de markt is gekomen.  Dom neemt de lezers mee op reis door de wereld van de fitness, onderweg naar de ultieme sixpack inclusief een eigen YouTube kanaal.

‘In the Church of Iron Jesus demands one more. It’s not sacrilegious, it’s macroligious.’ (vrij vertaald: Het is niet zozeer heilschennis, het is grootheidswaanzin!)

Voor de niet ingewijde fitness mensen onder ons: Reps = het aantal keren dat je de oefening herhaalt. Sets = het aantal keren dat je het aantal reps doet. In codetaal: 3*8 = 3 sets van 8 reps – dus 3 oefeningen van 8 herhalingen.

  

Vragen om met jongeren te bespreken:

  • Wat vind je van de T-shirts? Zou jij deze T-shirts naar de sportschool aantrekken? Licht toe.
  • Welke mensen met ‘geestelijke spierballen’ ken jij?
  • Waar denk jij bij Jezus vooral aan?
  • Met welke prestatie/kracht associeer jij Jezus?
Bron: BroScience

 

Share

Geef een reactie