Kingdom Hearts III

riku_kh2_gif_animado

Het actierollenspel Kingdom Hearts is terug. De game is klaar voor de nieuwste spelcomputers. In de games staat er een nieuw sprookjesachtig avontuur met Sora en diverse Disney figuren klaar. Kingdom Hearts 3 draait om de zeven ‘Guardians of Light’, een groep krijgers die het moeten opnemen tegen 13 ‘Vessels of Darkness’ – voorheen Organization XIII, nu allen een manifestatie van Master Xehanort. Een nieuwe Keyblade War staat op het punt te beginnen, met het doel de legendarische X-Blade te creëren. Die zoekt Xehanort om alle werelden te verenigen en daarover te heersen. Sora en de andere Guardians of Light willen daar een stokje voor steken. Aan het einde van Dream Drop Distance wordt duidelijk dat naast Sora, Riku en Mickey Mouse ook Kairi getraind gaat worden om met een Keyblade te vechten.

De gevechten om de Heartless (de slechteriken in het verhaal) te stoppen vinden meestal plaats in verschillende bekende Disney-locaties. Tijdens de gevechten met de hartloze vijanden bepaal je welke aanval je uitkiest. Hierin verschilt het actierollenspel van andere rollenspellen; het is een vlotte game met meer actie.

Vragen om met tieners te bespreken:

  • Waar draait het in de game om?
  • Wat zijn de bloemvormige amuletten of voorwerpen? 
  • In deze game vermengen de avonturen van Sora en de anderen helden zich met allerlei Disney-verhalen. Wie uit de Bijbel zouden zij willen remixen met Disney? Met welk Disney verhaal?
Share

Geef een reactie