40 jaar Playmobil

De reizende tentoonstelling over Playmobil is deze periode te zien in het Limburgs Museum. De oliecrisis in de jaren zeventig zet Hans Beck, productontwikkelaar bij de speelgoedfabriek Geobra in het Duitse Fürt, aan het denken. Om grondstof te besparen maakt hij speelgoedpopjes uit een minieme hoeveelheid kunststof. Zijn eerste personages zijn een bouwvakker, indiaan en ridder. Inmiddels is de collectie poppetjes ontelbaar, zelfs de reformator Maarten Luther kreeg het afgelopen jaar een plekje in de bonte verzameling speelgoedfiguren.

‘Playmobil is in vier decennia voort blijven groeien, de figuren zijn aangepast aan mode en  tijdgeest. In 1976 verschijnen de eerste vrouwelijke popjes, in 1981 het kind en in 1984 de baby. De historie van het populaire speelgoed wordt gepresenteerd in een fantasierijk decor, dat jong en oud meevoert in de tijd en de veranderende speelwerelden van PLAYMOBIL. Overdonderend voor kinderen zijn de circa vijftig levensgrote PLAYMOBIL figuren. Grote diorama’s van PLAYMOBIL verzamelaars tonen intrigerende miniatuurwerelden. Talrijke speeltafels nodigen uit tot onbeperkt speelplezier.’

Er zijn ook diverse Bijbelverhalen te vinden als Playmobil speelgoed, denk aan de Ark van Noach of de Drie Koningen die bij baby Jezus op bezoek komen.

Vragen voor kinderen:

  • Maak met Playmobil een modern Bijbelverhaal na? Bedenk met je groepje welk verhaal je na gaat spelen.
  • Welke figuren, decor en attributen heb je nodig?
  • Maak op deze manier echte Playmobil tentoonstelling. Nodig een andere klas uit om te raden welke verhalen jullie hebben gebouwd.

Bron: Limburgsmuseum

Share

Geef een reactie