3FM Serious Request 2016

Het Glazen Huis staat dit jaar in Breda, DJ Hardwell, geboren en getogen in de stad heeft de deuren dichtgedaan en is vol verwachting: ‘Ik ben heel blij dat ik in ‘mijn’ Breda op deze manier mijn steentje aan 3FM Serious Request kan bijdragen. In 2008 heb ik het feestje op de Grote Markt moeten missen, maar ik ga het dit jaar meemaken. Het evenement leeft ontzettend in de stad, ik hoor het echt van alle kanten. Breda staat vanaf 18 december op haar kop!’ 

3FM Serious Request 2016 vraagt aandacht voor een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist: longontsteking. Het zijn bijna 2.500 kinderen per dag, de ziekte doodt meer kinderen dan hiv en aids, malaria en mazelen bij elkaar opgeteld. Elk jaar sterven er totaal meer dan 900.000 jonge kinderen aan een longontsteking. Kinderen die eenvoudig te redden zijn met de juiste behandeling en goede informatie.
Duizenden kinderen, jongeren en volwassenen zullen weer geld gaan inzamelen op de meest uiteenlopende manieren; lege flessen verzamelen, cupcakes bakken of muziek maken op straat, een dag geen sociale media, enz.

Diverse mensen vinden Serious Request wel iets religieus hebben, ze zien het Glazen Huis als een modern bedevaartsoord, waarin de dj’s als een soort priesters functioneren die ‘vasten’ voor het hogere doel en de ‘pelgrims’ hun geld geven in de kerstperiode die naast gezelligheid draait om het liefhebben van de naaste.

De keuze om het themalied als het ‘Anthem‘ te bestempelen past in deze lijn. Anthems zijn composities in de Engelse kerkmuziek voor koren, met of zonder solopartijen, die worden gezongen in de ochtend- en avonddiensten van de Anglicaanse Kerk, de zogeheten Morning Prayers en Evensong. Maar ja, je kunt het ook vertalen als volkslied… Zanger Lucas Hamming: ‘Ik ben heel erg trots en blij met het resultaat. Het enige wat ik hoop is dat heel Nederland zich in de week voor kerst bij de actie aansluit en zich in gaat zetten voor deze stille ramp!’

Vragen om met jongeren te bespreken:

  • Doe jij mee aan Serious Request? Wanneer zou je wel meedoen?
  • Zou Serious Request eenzelfde bedrag ophalen in een andere periode van het jaar?
  • Heeft Serieus Request iets religieus of spiritueels? Leg uit.
Share

Geef een reactie